Om ervoor te zorgen dat de Combi Infra Amsterdam ook echt bijdraagt in het verlagen van overlast bij burgers, hebben we met onze combi aannemers en de gemeente Amsterdam afgesproken hoe we ons toezicht gaan inregelen. We gaan er samen voor zorgen dat onze doelen worden gerealiseerd.
Om te borgen dat er wordt voldaan aan de opgelegde vergunningen (WIOR) en nadere regels (BLVC) hebben we het volgende met elkaar afgesproken:
- Voorafgaand aan het werk worden met de belangrijkste stakeholders (omwonenden, winkeleigenaren etc. ) afspraken gemaakt die samen met de BLVC maatregelen worden vastgelegd en worden toegevoegd aan een checklist;
- De checklist is een vast onderdeel van het startwerkoverleg;
- De uitvoerder van de combi aannemer controleert continu of er wordt voldaan aan de van toepassing zijnde afspraken en bij geconstateerde tekortkomingen wordt actie ondernomen om herhaling te voorkomen;
- Er is altijd een uitvoerder – of iemand met die bevoegdheid & Nederlands sprekend – aanwezig bij de werkzaamheden.

Alle medewerkers in de Combi zijn (in meerdere sessies) geïnstrueerd over “Zo werken we in Amsterdam”.
Veel gestelde vragen
Waar staat BLVC voor?
BLVC staat voor; Bereikbaarheid, Leefbaarheid, Veiligheid en Communicatie. Het BLVC plan is het plan waarin maatregelen, verantwoordelijkheden en afspraken tijdens de hele bouw worden vastgelegd. In Amsterdam is het sinds 2002 verplicht.
Doel van een dergelijk plan is dat tijdens de uitvoering de straat, buurt, wijk of stad maatschappelijk en economisch kan blijven functioneren, dat de overlast door omwonenden en gebruikers zoveel mogelijk wordt beperkt en dat bij problemen duidelijk is wie hiervoor aanspreekbaar is en op welk moment.
Ik ben een stakeholder in een combi project, maar ik heb nog niets gehoord.
Bent u van mening dat er met u contact moet worden opgenomen en is dit nog niet gebeurt, laat het ons dan weten. Via het contactformulier komt uw bericht bij ons terecht.