6 november van 14.00 tot 16.00 uur

In samenwerking met de gemeente Amsterdam en Bouwend Nederland organiseerde CIAMS op 6 november het Webinar Emissieloos werken in de ondergrond. Van het webinar is een live-stream opgenomen.

De overheid, vertegenwoordigd door de gemeente Amsterdam, heeft een hoge ambitie t.a.v. duurzaam of zelfs klimaatneutraal ondernemen. In de bouwsector, en specifiek de aannemerij die verantwoordelijk is voor de aanleg van ondergrondse infrastructuur, staat emissieloos werken nog in de kinderschoenen.

Het spanningsveld tussen verwachtingen van de overheid en de ontwikkelingen in de markt op het gebied van emissieloos werken kan grote gevolgen hebben voor voortgang van projecten en de samenwerking tussen netbeheerders, aannemers, bouwers/ontwikkelaars en de overheid.

Door dit webinar en de daarbij behorende initiatieven brengt CIAMS, verwachtingen, knelpunten en oplossingen voor de emissieloze aanleg van ondergrondse infrastructuur bij elkaar brengen.

In het webinar is de start van het living lab aangekondigd. In bijgaande video ligt Jesper Pottuit van Van Gelder toe wat dit living lab inhoudt.

Video webinar

Video's

Geert van den Heuvel

Geert van den Heuvel is directeur van van den Heuvel. Van den Heuvel is één van de huisaannemers van de Combi Infra Amsterdam (CIAMS). In een interview  in voorbereiding op het webinar “Emissieloos werken” schetst Geert van den Heuvel de ambitie en uitdagingen die een aannemer van de aanleg van ondergrondse infrastructuur heeft met het doorvoeren van emissieloos werken in de praktijk.

Wencke de Niet – UItstootvrije mobiele werktuigen

Wencke de Niet, Programmamanager uitstootvrije Mobiele Werktuigen van de Gemeente Amsterdam, beschrijft de ambitie en uitdagingen om tot volledige uitstootvrije mobiele werktuigen binnen de gemeente Amsterdam te komen.